ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Λάθη σε 150.000 νέες συντάξεις!! Συρρίκνωσαν από 7% ως 40% την προσωπική διαφορά με το νόμο Κατρούγκαλου!!




 Τα ποσά που έχασαν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, με το «αντισυνταγματικό λάθος» να συμπεριληφθούν και οι παράνομες μειώσεις στην παλιά σύνταξη για να βγει η προσωπική διαφορά στη νέα σύνταξη, ξεκινούν από 20 ευρώ το μήνα και φτάνουν για τους περισσότερους στα 80 με 120 ευρώ το μήνα
Λάθος βγήκαν όλες οι προσωπικές διαφορές για περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους γήρατος και χηρείας που αποχώρησαν από τις 13/5/2016 μέχρι και 31/12/2018, γιατί τα ποσά που προέκυψαν από τη σύγκριση με τη σύνταξη που θα είχαν προ νόμου Κατρούγκαλου υπολογίστηκαν με τις μειώσεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και παράνομες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα ποσά που έχασαν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, με το «αντισυνταγματικό λάθος» να συμπεριληφθούν και οι παράνομες μειώσεις στην παλιά σύνταξη για να βγει η προσωπική διαφορά στη νέα σύνταξη, ξεκινούν από 20 ευρώ το μήνα και φτάνουν για τους περισσότερους στα 80 με 120 ευρώ το μήνα.

Δημιουργική λογιστική

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ συμπεριέλαβαν τις παράνομες μειώσεις των νόμων 4051/12 και 4093/12 στη σύνταξη που θα είχαν οι συνταξιούχοι προ νόμου Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα να βγουν προσωπικές διαφορές πολύ μικρότερες ή ακόμη και μηδενικές για τις νέες συντάξεις.
Στον πίνακα-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, με πραγματικές αποφάσεις συνταξιοδότησης ανά Ταμείο και ημερομηνία, φαίνονται οι προσωπικές διαφορές που καταβάλλονται και υπολογίστηκαν επί παλιών συντάξεων με τις παράνομες μειώσεις, και οι προσωπικές διαφορές που θα έπρεπε να παίρνουν οι νέοι συνταξιούχοι χωρίς να συνυπολογιστούν οι παράνομες μειώσεις στις παλιές συντάξεις!
Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή χωρίς τις παράνομες μειώσεις, οι νέοι συνταξιούχοι έχουν λαμβάνειν αναδρομικά, γιατί τους έβγαλαν τις προσωπικές διαφορές με τις παράνομες μειώσεις των νόμων 40541 και 4093 που δεν θα έπρεπε να έχουν συνυπολογιστεί στις παλιές συντάξεις που συγκρίθηκαν με τις νέες για να βγουν οι προσωπικές διαφορές.
Οι απώλειες αυτές, αθροιζόμενες από την ημερομηνία έναρξης πληρωμής της σύνταξης, δηλαδή από Μάιο 2016 με το νόμο Κατρούγκαλου, ως και σήμερα, φτάνουν να είναι ως και 3.960 ευρώ και κάθε μήνας που περνά το ποσό αυξάνεται.
Ο υπολογισμός των προσωπικών διαφορών είναι αυταπόδεικτα λανθασμένος, από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε από τον Ιούνιο του 2015 και μετά αντισυνταγματικές τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 του 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Επιβεβαίωση
Για το θέμα αυτό ο «Ε.Τ» ζήτησε τη γνώμη του έγκριτου εργατολόγου περί του ασφαλιστικού, δικηγόρου Δημήτρη Μπούρλου, ο οποίος αναγνωρίζει ότι υφίσταται θέμα με τις προσωπικές διαφορές των νέων συνταξιούχων που αποχώρησαν ως το 2018. Ο κ Μπούρλος δήλωσε στον «Ε.Τ» ότι «η διατήρηση των μνημονιακών περικοπών που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές επηρεάζει και αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου και μέχρι 31-12-2018, αφού περιορίζει τον κύκλο αυτών που μπορούν να έχουν προσωπική διαφορά, δηλαδή βελτιωμένη σύνταξη σε σχέση με τον νέο τρόπο υπολογισμού»

/πηγή:/www.eleftherostypos.gr/oikonomia/379156-apokleistiko-syrriknosan-apo-7-os-40-tin-prosopiki-diafora-me-to-nomo-katroygkaloy/