ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…καταπέλτης για την πρώην διοίκηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ)




Ευρήματα σοβαρής κακοδιαχείρισης (2005-2016) – Ζητείται επιστροφή χρημάτων
Πραγματικό … καταπέλτη για την πρώην διοίκηση  του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) αποτελεί η τελική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ολοκληρώνοντας τον διαχειριστικό έλεγχο που διατάχθηκε για την «αμαρτωλή”  12ετία (2005-2016) του Ταμείου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ.
Το Ταμείο είχε πάρε-δώσε με τα γραφεία πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορα επίπεδα: η …συνδρομή του δεν αφορούσε μόνο χρήμα αλλά και προσωπικό. 
Σύμφωνα με την Έκθεση του ΓΛΚ:
Το 2005 το Ταμείο κατέβαλε παρανόμως 21.663 ευρώ για κάλυψη υπηρεσιακών εξόδων…κλητήρων στα γραφεία της Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Το 2008, επί υπουργίας Λιάπη, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θ.Δραβίλας, μετέφερε κονδύλι 1 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Ταμείου στον λογαριασμό της ΠΟΣΥΠΠΟ «για πληρωμή υπεραπασχολήσεων”… πρόκειται για την περίοδο που ελεγχόταν ο Ειδικός Λογιαριασμός στον απόηχο του σκανδάλου Ζαχόπουλου.
Το 2009, επί υπουργίας Σαμαρά, το Ταμείο προσέλαβε «εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ” 10 εργαζόμενους. Οι μισοί φέρονται να υπηρέτησαν στο γραφείο του Υπουργού για έναν χρόνο  και οι υπόλοιποι είτε για τις ανάγκες του Ταμείου είτε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας.  Δεν πρόκειται για τις μόνες περιπτώσεις που προσέλαβε του Ταμείο και διέθεσε σε άλλους φορείς. Στον Εισαγγελέα Οικονομικών εγκλημάτων θα σταλούν και άλλα ευρήματα προσλήψεων που αφορούν περιπτώσεις:
1) προσλήψεων υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά παράβαση της ιδρυτικής πράξης του Ταμείου.
2) Μονίμων υπαλλήλων που ενώ αρχικά είχαν διατεθεί από το υπουργείο στο Ταμείο, στάλθηκαν στη συνέχεια με αποφάσεις του Δ.Σ του ταμείου σε διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς.
3) Συμβασιούχων που ενώ προσλήφθηκαν από το ταμείο στη συνέχεια διατέθηκαν σε άλλους δημόσιους φορείς ενώ το μισθολογικό κόστος τους συνέχιζε να το καλύπτει το Ταμείο.
Δημόσιο χρήμα, λοιπόν, ήταν αυτό που με πρόσχημα την αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους δαπανήθηκε την επίμαχη περίοδο απευθείας μέσω του Ταμείου και μάλιστα για δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με τους καταστατικούς σκοπούς του.
Οι συνολικές παράνομες και εκτός σκοπού δαπάνες του Ταμείου, ανέρχονται στο ποσόν των 45.509.505,89 ευρώ.