ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΥΕΘΑ: "Οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το μισθολογικό, θα ικανοποιηθούν."




 Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  που παραχώρησε ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος,  για όλα τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε μεταξύ των άλλων και τασ εξής:  "Τώρα, όσον αφορά τα εξοπλιστικά θέματα, θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε πλέον στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την αναβάθμιση των F16. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά και πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες. 

Σήμερα βρίσκεται εδώ, στην Ελλάδα, κλιμάκιο της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών και συνομιλεί με τη ΓΔΑΕΕ για το θέμα των FREMM. Έχουμε μπει πλέον σε διαδικασία συζήτησης για τις φρεγάτες FREMM, βάσει της απόφασης του ΚΥΣΕΑ του 2009. Υπεγράφη το follow on support για τα Mirage. Προχωρά εντός των επόμενων ημερών το follow on support για τα C-27. Παράλληλα έχουμε αποστείλει στην αμερικανική πλευρά, κατόπιν αιτήματός της, έναν κατάλογο από μέσα τα οποία χρειαζόμαστε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Θέλω ακόμα να σας ενημερώσω ότι έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν μετά τις ανακηρύξεις της ΑΟΖ.

Τέλος, θέλω τέλος να σας ενημερώσω ότι οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση - και εγώ ως Υπουργός από την ανάληψη των καθηκόντων μου - απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το μισθολογικό, θα ικανοποιηθούν. Είμαστε σε συνεννόηση αυτή τη στιγμή με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και πιστεύω ότι μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε και επίσημα"