ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Απαγωγή ή δολοφονία! Το «μακρύ χέρι» Ερντογάν φτάνει Ελλάδα;




Φόβοι απαγωγής ή δολοφονίας του Τούρκου αξιωματικού που αφέθηκε ελεύθερος; Αυτό ακριβώς το σενάριο προκρίνει η γερμανική εφημερίδα Badishe Zeitung σε άρθρο του Γκερντ Χέλερ.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει πως ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα πιθανότατα αναζητείται από πράκτορες με σκοπό την απαγωγή και μεταφορά του στην Τουρκία ή τη δολοφονία του.
Άλλωστε οι Τούρκοι έχουν παραδεχτεί πως έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επιχειρήσεις, με πλέον τρανταχτή αυτή στο Κόσοβο. Σύμφωνα με επίσημη αναφορά 83 Τούρκοι πολίτες που αναζητούνταν μετά το πραξικόπημα εκδόθηκαν ή «επέστρεψαν» στην Τουρκία.
Ο Τούρκος στρατιωτικός, ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς είναι κρυμμένος σε μυστική τοποθεσία ακριβώς για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Η Τουρκία και ο Ερντογάν προσωπικά έχει ζητήσει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών πους οποίους χαρακτηρίζουν πραξικοπηματίες. Πάνω από 2.000 Τούρκοι έχουν υποβάλει αίτηση άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Πηγή:https://slpress.gr/eidiseis/apagogh-dolofnia-makry-xeri-erdogan-ftanei-ellada/