ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Συντάξεις - Μισθοί: Τον Μάιο,οι αποφάσεις για τις αλλαγές στη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων.






Τον Μάιο, θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα έρθει νωρίτερα η μείωση του αφορολογήτου αλλά και το αν θα υπάρξει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα μείωσης των συντάξεων.


Στις αρχές Μαΐου αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, διαδικασία η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί ταχύτατα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Μαίου.

Η συνολική διαπραγμάτευση η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το θέμα του χρέους όσο και το θέμα της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο, θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το  Eurogroup του Λουξεμβούργου στις 21 Ιουνίου.
Στο αυστηρό χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκαν νωρίτερα κοινοτικές πηγές με γνώση του «ελληνικού ζητήματος». Οι ίδιες πηγές έλεγαν νωρίτερα ότι ο «κουμπαράς ασφαλείας» (το λεγόμενο cash buffer), με βάση τους υπολογισμούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα επαρκεί για να καλυφθούν πλήρως οι δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι το τέλος του 2019.

Κληθείσες να σχολιάσουν το θέμα της πιστωτικής γραμμής, οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι το άνοιγμα μιας γραμμής μπορεί να γίνει μόνο με αίτημα της ενδιαφερόμενης χώρας ενώ παρέπεμπαν και στον κανονισμό του ESM o οποίος προβλέπει ότι η προληπτική γραμμή στήριξης έχει διάρκειας ενός έτους και μπορεί να ανανεωθεί μόνο για δύο εξάμηνα επιπλέον.
Τον Μάιο, θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα έρθει νωρίτερα η μείωση του αφορολογήτου αλλά και το αν θα υπάρξει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα μείωσης των συντάξεων.
«Καλό θα ήταν πάντως να μην ανοίξει κάποια από τις εμπλεκόμενες πλευρές στη διαπραγμάτευση θέμα που έχει ήδη συμφωνηθεί».

πηγή:http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/minuma-daneistwn-min-anoiksete-thema-aforologitou-kai-suntaksewn