ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο Αμερικανικός 6ος Στόλος πηγαίνει Κύπρο: Η Τουρκία σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης και με ΗΠΑ στην Κυπριακή ΑΟΖ ! ΒΙΝΤΕΟ








Έρχεται το «Αμερικανικό ιππικό» στην Κύπρο με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια που ανήκουν στον 6ο αμερικανικό  στόλο. Τέσσερα Αμερικανικά πλοία και συγκεκριμένα τα USS Oak Hill, Iwo Jima,  USS New York, USNS William Mclean κατευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου σε τροχιά μετωπική με τους ανεπιθύμητους Τούρκους που έχουν ξεσαλώσει στην περιοχή εδώ και ένα μήνα ενώ θα ελέγχουν και την γεώτρηση το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αποφασισμένος να αντιπαρατεθεί με τους Αμερικανούς στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, αφού ανακοινώθηκε η NAVTEX 324/18 η οποία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση επιστημονικών ερευνών από το Γερμανικό πλοίο «RV Maria S. Merian» στην ευρύτερη περιοχή όπου η αμερικανική εταιρεία EXXON θα στείλει τις επόμενες ημέρες τα δικά της πλοία επίσης για έρευνες.

Η διάρκεια της Τουρκικής NAVTEX είναι από την 2α Μαρτίου μέχρι και την 3η Απριλίου 2018.

Το ερευνητικό πλοίο με γερμανική σημαία ανήκει στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Βαλτικής Leibniz το οποίο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Rostoc.

Τονίζουμε ότι τα  δύο αμερικανικά σκάφη ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος για την υλοποίηση της πρώτης γεώτρησης που θα γίνει  το δεύτερο εξάμηνο του έτους , και θα αποτελέσει το κύριο  τεστ  μετά το επεισόδιο στο Οικόπεδο 3.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στους στόχους που έχει θέσει η πετρελαϊκή εταιρεία που έχουν ονομασθεί: «Δελφίνος», «Άνθειας» και «Γλαύκος».






Τα δυο ερευνητικά σκάφη Ocean Investigator και Med Surveyor βρίσκονται στην περιοχή, το μεν πρώτο αγκυροβολημένο στο Λαύριο, το δεύτερο διενεργεί έρευνες ανοικτά της Χάιφα.

Η αμερικανική  Exxon Mobil δεν πήρε καθόλου  τυχαία το oικόπεδο 10 , το οποίο είναι δίπλα από  το  γιγαντιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr, διότι εκτιμά το να υπάρχει συνέχεια του τεράστιου κοιτάσματος της Αιγύπτου.

Ο προγραμματισμός της Exxon Mobil συμπίπτει με μια κρίσιμη καμπή στην οποία εισέρχεται ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κύπρου μετά την αδυναμία της ΕΝΙ να πραγματοποιήσει τη δοκιμαστική γεώτρηση στο Οικόπεδο 3 και την προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει τετελεσμένα με την πολιτική των κανονιοφόρων.

Εφόσον λοιπόν έρχονται τα ναυτάκια  των ΗΠΑ στην Κύπρο , η στάση του Σουλτάνου στην κυπριακή ΑΟΖ , αποκτά άλλο ενδιαφέρον .

Το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία είναι γνωστό παρά τα αναγραφόμενα , δηλαδή θα αποσυρθεί από το τεμάχιο 10 οπωσδήποτε , αλλά τα τουρκικά πλοία θα «γυροφέρνουν» εκεί γύρω …μέχρι να τους «σβήσουν τα φώτα» κάποια στιγμή οι Αμερικανοί .

Ενδεχομένως θα έχουμε και ένα πολύ πιθανό «επεισόδιο» μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων στην περιοχή , ειδικά με τον «αέρα» των ΗΠΑ ως υπερδύναμης η οποία δεν «συζητά» με Τούρκους που θέλουν να εισέρθουν στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Α.Μεσόγειο.

Τα δεδομένα και η ισχύ άλλωστε στην θάλασσα μεταξύ αμερικανικών και τουρκικών πλοίων είναι «ημέρα με την νύκτα».

Αυτό που είναι σημαντικό είναι η στάση του Τούρκου προέδρου σε περίπτωση « ατυχήματος»  με τις ΗΠΑ , κάτι που ενδεχομένως θα  πυροδοτούσε μεγαλύτερο αντιαμερικανικό μένος από τους Τούρκους , που έχουν διαφοροποιηθεί πλέον με την Ουάσιγκτον σε όλα τα επίπεδα και κέντρα αποφάσεων ανεπιστρεπτί.

πηγη https://national-pride.org/2018/03/02/