Το ελικόπτερο προσγειώνεται σε ένα ξέφωτο ανάμεσα στη θαμνώδη βλάστηση του Τέξας και νοσοκόμοι μάχης αποβιβάζονται γρήγορα από αυτό μέσα στους ήχους των εχθρικών πυρών. Χωρισμένοι σε ομάδες των δύο ατόμων οι νοσοκόμοι μάχης κατευθύνονται σε διασπαρμένα στην περιοχή ανθρώπινα ομοιώματα βάρους 81,5 κιλών προκειμένου να αξιολογήσουν και επιδέσουν τα εικονικά τραύματα τους.
Στη συνέχεια, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αξιολογητών, κάθε ομάδα νοσοκόμων μάχης τοποθετεί το κάθε ομοίωμα σε φορείο το οποίο σέρνουν μέσα από την πυκνή θαμνώδη βλάστηση στο χείλος ενός απότομου γκρεμού. Εκεί, προσεκτικά με τη χρήση σχοινιών καταρριχώνται μαζί με τον τραυματία περί τα 7,5 μέτρα στην κοίτη άνυδρου χειμάρρου.
Ακολούθως, μεταφέρουν τον τραυματία σε ξέφωτο και τον φορτώνουν σε ελικόπτερο, ολοκληρώνοντας το πρώτο επεισόδιο της δοκιμασίας που κάλυψε συνολική απόσταση περί τα 800 μέτρα. Μετά αναρριχώνται τον γκρεμό και με ταχύ βήμα, μεταφέροντας πλήρη φόρτο μάχης, καλύπτουν μέσα στην πυκνή θαμνώδη βλάστηση απόσταση 6,4 χιλιομέτρων.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος των δοκιμασιών του διαρκείας 72 ωρών διαγωνισμού ανάδειξης του καλύτερου νοσοκόμου μάχης (Best Medic Competition) του Στρατού των ΗΠΑ. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε ετήσια βάση από τη δεκαετία του 1980 και κατά τη διάρκεια του νοσοκόμοι μάχης από όλους τους σχηματισμούς / μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, υποβάλλονται σε σειρά δοκιμασιών που απαιτούν κάθε ικμάδα σωματικής και ψυχικής αντοχής και παράλληλα καθαρό μυαλό για την εφαρμογή των τεχνικών και των δεξιοτήτων στους εικονικούς τραυματίες.
Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν περισσότερες από 30 διμελείς ομάδες. Μάλιστα, η πλειοψηφία των δοκιμασιών που θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία είναι άγνωστη στους διαγωνιζόμενους, καθώς ενημερώνονται για αυτές λίγο πριν την εκτέλεση τους.
Καθώς οι θερμοκρασίες στο Τέξας τη συγκεκριμένη περίοδο κυμαίνονται περί τους 30 βαθμούς Κελσίου, οι νοσοκόμοι μάχης που έρχονται από σχηματισμούς / μονάδες σε ψυχρότερες κλιματικές ζώνες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία και τον εγκλιματισμό τους σε σύντομο χρόνο.
Κάποιες ομάδες, όπως δήλωσαν τα μέλη τους προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό επί τρίμηνο. Παρόλο αυτά ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο που να φέρει τους νοσοκόμους μάχης αντιμέτωπους με ακραίες καταστάσεις ώστε να αξιολογηθεί η αντίδραση τους και το κυριότερο η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των τραυματιών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση τραυματισμού οι ίδιοι οι νοσοκόμοι μάχης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους, φυσικά υπό το άγρυπνο βλέμμα των αξιολογητών που καταγράφουν και βαθμολογούν κάθε ενέργεια τους.
πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=165426