Σύμφωνα με τις δηλώσεις Αμερικανών στρατιωτικών, η σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα είναι αναπόφευκτη – οπότε δεν είναι καθόλου λογικό να υποτιμάει κανείς την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνικό.
.«Γνωρίζουμε από έτος σε έτος το τι πρόκειται να συμβεί – και αυτοί γνωρίζουν πως το γνωρίζουμε. Μόνο σε εσάς (ΜΜΕ) λένε απίθανες ιστορίες και εσείς τις «αγοράζετε», διασπείροντας τες στους Πολίτες των χωρών σας. Με τη σειρά σας εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε την αίσθηση του επικείμενου κινδύνου – αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο. Γιατί να μην μπορείτε να καταλάβετε πως ο πλανήτης βαδίζει σε μία μη ανατρέψιμη κατάσταση, ενώ αυτοί προσποιούνται πως δεν συμβαίνει τίποτα; Δεν ξέρω δυστυχώς πώς να σας προσεγγίσω πλέον” (Putin video, ενεργοποιούνται αγγλικοί υπότιτλοι με το settings).
Άρθρο
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ανώτατου αμερικανικού στρατιωτικού επιτελείου (πηγή), ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας είναι αναπόφευκτος – ενώ θα διαρκέσει ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας όμως πάρα πολλά θύματα. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υποστράτηγος του επιτελείου δήλωσε ότι, δεν μπορούν οι Η.Π.Α. να εμποδίσουν τη στρατιωτική σύγκρουση με δική τους πρωτοβουλία – κάτι που συνδέεται με τη σφαιρική αυτοματοποίηση των μέσων του πολέμου, καθώς επίσης με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Περαιτέρω, φαίνεται πως οι επιτυχίες της Ρωσίας και της Κίνας στο στρατιωτικό τομέα είναι η βασική αιτία, λόγω της οποίας οι Η.Π.Α. άρχισαν να προετοιμάζονται έντονα για τη διεξαγωγή πολέμου – ενώ, σύμφωνα με έναν άλλο στρατηγό, η γρήγορη στρατιωτική εξέλιξη της Κίνας και της Ρωσίας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της ηγεμονίας της υπερδύναμης στον εναέριο χώρο, η οποία θα της προκαλούσε ανεπιθύμητα ασφαλώς προβλήματα στο πολεμικό ναυτικό και στα στρατεύματα ξηράς.
Εκτός αυτού, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κοινή ναυτική άσκηση της Ρωσίας με την Κίνα (video), ανησύχησε ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς – επεξηγώντας γιατί θέλουν να στείλουν προειδοποιήσεις στους δυνητικούς εχθρούς τους, μέσα από αυτού του είδους τις ανακοινώσεις (πηγή).
Ανεξάρτητα τώρα από όλα αυτά, τα οποία πολύ δύσκολα μπορεί να κρίνει κανείς, ειδικά τον προβληματισμό του προέδρου Putin σε σχέση με την πιθανή εκλογή της κυρίας Clinton, βέβαιο είναι το ότι, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα είναι πλέον πρόθυμες να αποδεχθούν την παγκόσμια ηγεμονία των Η.Π.Α. – οι οποίες όμως φαίνεται πως δεν έχουν καμία πρόθεση να τη χάσουν.
Στα πλαίσια αυτά η Ευρώπη, η οποία θεωρείται υποτελής της υπερδύναμης, φοβάται πως θα εμπλακεί στην ενδεχόμενη σύγκρουση ως μέλος του ΝΑΤΟ – χωρίς όμως να αντιδρά, αφού αφενός μεν συμμετέχει στη επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας στα ρωσικά σύνορα, αφετέρου στις οικονομικές κυρώσεις. Κυρίως βέβαια με πρωτοβουλία της καγκελαρίου η οποία, τασσόμενη με την πλευρά των Η.Π.Α., θέλει να πείσει τους εταίρους της στην ΕΕ, όσον αφορά την επιβολή ακόμη πιο αυστηρών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – κάτι που θα απασχολήσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο στην επόμενη σύσκεψη του (πηγή: FAZ).
Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό ούτε από τους Γερμανούς σοσιαλιστές της συγκυβέρνησης, ούτε από τις περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού νότου – συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Η καγκελάριος όμως διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο πως θα επιτύχει τη στήριξη του από την ΕΕ – ενώ παράλληλα η CIA ανακοίνωσε πως σχεδιάζει μία μεγάλη επίθεση εναντίον της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο (πηγή).
Συνεχίζοντας η Μέση Ανατολή έχει τυλιχθεί στις φλόγες – από το Ιράκ, όπου ξεκίνησε με τη στήριξη της Γαλλίας και των Η.Π.Α. μία νέα επίθεση εναντίον της Μοσούλης (με χιλιάδες πολίτες του να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους κατευθυνόμενοι στην Ευρώπη), έως τη Λιβύη – στην οποία έχει ξεσπάσει ένας τρομακτικός ενεργειακός πόλεμος (χάρτης) ενώ προκλήθηκε πραξικόπημα. Στην Υεμένη δε η Σαουδική Αραβία με τους συμμάχους της προσπαθεί να εμπλέξει το Ιράν σε μία μεγαλύτερη σύγκρουση – ενώ έχουν δημιουργηθεί στρατηγικές στρατιωτικές βάσεις στις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς, οι οποίες εφοδιάζονται συνεχώς με πολεμικό εξοπλισμό.
Επεξήγηση χάρτη: Ξένες ενεργειακές εταιρείες στη Λιβύη (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Η.Π.Α., Νορβηγία, Μ. Βρετανία/Ολλανδία, Ρωσία, Γερμανία).
.Από την άλλη πλευρά, στο Βορρά, μαίνεται η σύγκρουση της Δύσης με τη Ρωσία στην Ουκρανία, στη Μολδαβία και, σύμφωνα με τις προετοιμασίες που παρατηρούνται, αμέσως μετά στη Γεωργία, στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν – με τη μορφή ενός οικονομικού, προπαγανδιστικού και ανταρτικού πολέμου.
Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα δε πριν από τα σύνορα της Ρωσίας, καθώς επίσης δίπλα τους ακριβώς, όπως στη Βαλτική και στην Ουκρανία, η Δύση δημιουργεί αποθήκες με όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και διάφορα πυρομαχικά – γεγονός που σημαίνει ότι, η αντίδραση της Ρωσίας είναι αναπόφευκτη.
Την ίδια στιγμή στη δυτική Αφρική, όπως επίσης σε πολλές άλλες πετρελαϊκές περιοχές του πλανήτη, εξελίσσεται έναν καλυμμένος πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Κίνας, με στόχο την εξασφάλιση των ενεργειακών πηγών – ενώ 10.000 χιλιόμετρα πιο κάτω, στις θάλασσες της Κίνας, «προβοκάρεται» η σύγκρουση της με τις γειτονικές της χώρες.
Παράλληλα, ο χρηματοπιστωτικός πόλεμος μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ρωσίας (άρθρο) κλιμακώνεται, λαμβάνοντας συνεχώς νέες διαστάσεις – ενώ το τεράστιο χρέος, καθώς επίσης οι λοιποί οικονομικοί δείκτες της υπερδύναμης τεκμηριώνουν πως βρίσκεται σε πορεία παρακμής, η οποία είναι μάλλον αδύνατον να αντιστραφεί ειρηνικά.
Συμπερασματικά λοιπόν, δεν είναι καθόλου λογικό να υποτιμάει κανείς την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος – ο οποίος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνικό, παρά το ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράλογο.
πηγή:http://www.analyst.gr/2016/10/17/ta-timbana-tou-polemou/