ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ποιες Είναι οι Ενέργειες, που Πρέπει να Γίνουν, Μετά την Απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε;




Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά του γηπέδου της ΑΕΚ Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ΑΓΑΛΜΑΤΟς δικαιοσύνης







    Όπως είναι γνωστό, με την υπ’αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε  είχε κριθεί η αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/12 βάσει του οποίου είχαν επιβληθεί στις συντάξεις μας δυσβάσταχτες περικοπές.
   Στη συνέχεια η κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση εις το όλον, όπως προσδιόριζε η παραπάνω απόφαση, την εφάρμοσε μερικώς και προέβη στη θέσπιση του Ν.4307/14 βάσει του οποίου ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παρανόμως  παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις.  
   Κατόπιν αυτού του δεδομένου, το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ, κατέθεσε νέα αίτηση ακύρωσης ,σε συνεργασία με το συντονιστικό συμβούλιο, βάσει της οποίας και εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 1128/16 Απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε η οποία έκανε πλήρως αποδεκτή την αίτηση ακύρωσής μας και αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα και του Ν.4307/14.  

     Μετά από τα παραπάνω, γεννάται το καίριο ερώτημα :"Ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες, που πρέπει να αναληφθούν, από τον καθένα μας, μετά την δημοσίευση της υπ’αριθμ. 1128/16 Απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε;"


    Θέτοντας το παραπάνω ερώτημα, σε έγκριτο νομικό και ειδικό σε θέματα Άμυνας, απαντώντας μας ανέφερε:


    .  Όσοι εκ των συναδέλφων έχουν ασκήσει αγωγή, για απαιτήσεις αναδρομικών (το 50% της διαφοράς) για το χρονικά διάστημα μέχρι και 31-12- 2014, προς το παρόν , δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια Δικαστική ενέργεια.


    .  Ωστόσο από τον Νοέμβριο, του τρέχοντος έτους, καλό θα είναι να υποβληθεί από κάθε ενδιαφερόμενο, αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής, κατά ένα εξάμηνο, ώστε να μας δοθεί ο χρόνος, στις αρχές του 2017, να καταθέσουμε τις νέες αγωγές, για το χρονικό διάστημα από 01-1-2015 μέχρι 31-12 -2016.  


     .  Αναφορικά με όσους συναδέλφους, δεν είχαν καταθέσει αγωγή, για το χρονικό διάστημα, μέχρι 31-1202014, μπορούν να καταθέσουν αγωγή, ανά πάσα στιγμή, που θα ανατρέχει από την προηγούμενη καταθέσεως διετία. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον δεν γίνει ομαδική αγωγή ή υπάρχει μικρός αριθμός συμμετοχής, είναι φυσικό και επόμενο οι συνάδελφοι να επιβαρυνθούν με μεγαλύτερο κόστος.


    Όσοι εκ των συναδέλφων, που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα αγωγή και επιθυμούν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, μπορούν:

    .  Να προσέρχονται στο Γραφείο μας για να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τους γίνει ενδελεχής ενημέρωση.
    .  Όσοι ανήκουν σε άλλους Νομούς, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail για να τους παρέχουμε, τόσο τις απαιτούμενες πληροφορίες, όσο και τον τρόπο αποστολής των δικαιολογητικών.