ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σταθεροί οι μισθοί του Δημοσίου για το 2016


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Σταθερούς μισθούς στο Δημόσιο προβλέπει για το επόμενο έτος το Ενιαίο Μισθολόγιο που περιλαμβάνεται στο δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα και θα πρέπει να ψηφισθεί μέσα στον Δεκέμβριο

Το Ενιαίο Μισθολόγιο, σύμφωνα με τον Yπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη θα αφορά όλους τους υπαλλήλους και σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν μισθολογικές αυξήσεις. Το σχετικό νομοσχέδιο που αναμέντεται να τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση θα προβλέπει και τις νέες ρυθμίσεις για την αξιολόγηση. 
Χθες, ο κ. Βερναρδάκης σε συνέντευξη του στον Real FM αναφερόμενος στο Ενιαίο Μισθολόγιο σημείωσε πως «είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά το 2016, αφορά στη διάρθρωση που θα έχουμε στο εξής και για τα επόμενα πολλά χρόνια των μισθών στον δημόσιο τομέα». 

Διευκρίνισε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των ανισοτήτων προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ξεκινάμε από ένα βασικό, ότι αυτό που έχουμε σήμερα ως βασικό μισθό και ως κατάταξη των υπαλλήλων στα βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια, δεν θα επιφέρει καμία μείωση και βεβαίως τα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε τις ωριμάσεις, διαφορετικά για τους αποφοίτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και διαφορετικά για τους υπόλοιπους υπαλλήλους». 
Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, ο σχεδιασμός «έχει ένα βάθος πενταετίας-εξαετίας ίσως και παραπάνω, για να μπορέσει να υπάρξει μία διαφοροποίηση κινήτρων στο Δημόσιο, αλλά αυτό αφορά την εξέλιξή του».

 Όπως υπογράμμισε, «για το 2016 η αφετηρία είναι ότι δεν θα έχουμε μειώσεις, αντιθέτως μάλιστα στις επανακατατάξεις των βαθμών των δημοσίων υπαλλήλων και το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρξουν αυξήσεις, φυσικά όχι εκτός των ορίων του προϋπολογισμού και των δημοσιονομικών ορίων αλλά μικρές αυξήσεις που θα προκύψουν από αυτήν την επανακατάταξη». 

Ο Yπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε επίσης στοιχεία για τη συρρίκνωση του Δημοσίου. Όπως είπε, «το Δημόσιο μειώνεται πάρα πολύ, ενώ το μισθολογικό του κόστος παραμένει σταθερό».

πηγή:www.dikaiologitika.gr