ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ευρώπη πληρώνει τα σπασμένα της Αμερικανικής παρέμβασης στη Μέση Ανατολή

Η Ευρώπη πληρώνει τα σπασμένα της Αμερικανικής παρέμβασης στη Μέση Ανατολή


Ανθρωπιστική κρίση τέτοιου μεγέθους δεν έχουμε δει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με τη Eurostat, οι περισσότεροι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στη Σουηδία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.
Τον Αύγουστο, η Σλοβακία αρνήθηκε να δεχθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση πολλών Μουσουλμάνων προσφύγων και δήλωσε ότι θα δεχτεί μόνο Χριστιανούς πρόσφυγες.
Οι Πολωνοί επίσης απέρριψαν το σχέδιο της ΕΕ. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές από τους Πολωνούς και ότι η παρουσία τους είναι επιζήμια για την οικονομία, ανέφερε η εφημερίδα Guardian.
«Όλα όσα γίνονται τώρα μπροστά στα μάτια μας απειλούν να έχουν εκρηκτικές συνέπειες για το σύνολο της Ευρώπης», έγραψε πρόσφατα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Η απόκριση της Ευρώπης είναι τρέλα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η λανθασμένη πολιτική μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή».
«Εκείνοι που φθάνουν έχουν μεγαλώσει σε άλλη θρησκεία και αντιπροσωπεύουν μια ριζικά διαφορετική κουλτούρα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι Χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι», είπε ο Ορμπάν. «Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, διότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή ταυτότητα έχουν τις ρίζες της στον Χριστιανισμό».
Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι, αλλά παρόλα αυτά ακόμη και πλούσιες μουσουλμανικές χώρες σουνιτών- Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ και Μπαχρέιν – έχουν αρνηθεί να δεχθούν πρόσφυγες.
Η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της προσπάθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Εμιράτα του Κόλπου για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας.
Πολλοί πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη είναι από άλλες πληγείσες από συγκρούσεις περιοχές στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης, όλες δεχόμενες εισβολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τυχαίο;
πηγή:tilegrafima.gr