ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Εξάγει… τα «τηλε-σκουπίδια» και εισάγει 100 δισ. από χαχόλους αγοραστές







Δεύτερη «εξαγωγική δύναμη» στα σίριαλ αποδεικνύεται η Τουρκία, μετά τις ΗΠΑ, κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ελπίζει μέχρι το 2023 να φτάσουν τα 2 δισ. δολάρια!
Όλα αυτά τα εξαιρετικά δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγών Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί. «Τα κέρδη από την τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία θα φτάσουν, παγκοσμίως, τα 100 δισ. δολάρια το 2017. Η Τουρκία είναι βασική εξαγωγική δύναμη τηλεοπτικών σειρών, όντας η δεύτερη χώρα σε εξαγωγή σίριαλ, μετά τις ΗΠΑ.
»Στόχος μας είναι τα κέρδη μας να φτάσουν τα 2 δισ. δολάρια έως το 2023. Τα τελευταία χρόνια τα τουρκικά σίριαλ έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, ειδικά στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της νότιας Ευρώπης. Ήδη εξάγουμε τηλεοπτικά προϊόντα σε περισσότερες από 100 χώρες», είπε ο Μπουγιουκεκσί.
Τα τελευταία 8 χρόνια τα κέρδη από την εξαγωγή τηλεοπτικών σαπουνόπερων, από τα μόλις 10.000 δολάρια, το 2004, έφτασαν τα 200 εκατ. το 2012. «Για μας η τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντική και αποτελεί μια άκρως αποτελεσματική πολιτισμική δύναμη στις γειτονικές περιοχές», κατέληξε. Πολιτισμική… αλλοίμονο, τι άλλο;
Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η σειρά «Μεγαλοπρεπής αιώνας», η οποία εν Ελλάδι προβλήθηκε από μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Η σειρά που διαστρεβλώνει βάναυσα όσα έχει φέρει στο φως η ιστορική έρευνα, πουλήθηκε σε περισσότερες από 43 χώρες και την είδαν πάνω από 200 εκατ. άνθρωποι.
Έτσι οι Τούρκοι ασκούν την «πολιτιστική» τους προπαγάνδα, κερδίζοντας και σοβαρά ποσά για την οικονομία τους. Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε όχι μόνο το σύνολο σχεδόν των ελληνικών καναλιών που αγοράζουν και μεταδίδουν τουρκικά τηλε-σκουπίδια, αλλά και τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που κάθονται και τα παρακολουθούν ενισχύοντας τη ζήτηση, αποδεικνύοντας ότι τελικά η μεγαλύτερη κρίση στην πατρίδα μας είναι μήπως… ψυχολογική;

πηγή:Defence point.gr