ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ MEIΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΟΕΜΣ ΜΕΧΡΙ 50% ;;;;;

πηγη: On Alert


img_23066




Νέα "σφαλιάρα" στις αποδοχές στρατιωτικών - Τι χάνουν απόστρατοι του στρατού ξηράς



Δραματική μείωση των χρημάτων που λαμβάνουν οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς αναμένεται άμεσα. Το ΓΕΣ μετά από σχετικό έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι θα πρέπει να περικοπεί ίσως και κατά 50% η καταβολή του ΕΚΟΕΜΣ. Πρόκειται για ένα μέρισμα που λαμβάνουν από τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) οι απόστρατοι του Στρατού . Μέρισμα το οποίο ενίσχυε την “τσεκουρωμένη” για τα καλά πλέον σύνταξη.

Από τον έλεγχο που έκανε το ΓΕΣ προέκυψε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν” και πως μόνη “λύση” για να συνεχιστεί να δίνεται “κάτι” είναι να μειωθεί το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ. Η ηγεσία του ΓΕΣ ενημερώθηκε τη Παρασκευή για το θέμα και επικρατεί μεγάλος προβληματισμός.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο όπως είχε αποκαλύψει  με άρθρο o Αντώνηw Μυλωνάκηw είχε προκύψει θέμα με το ΕΚΟΕΜΣ, για το οποίο είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Τότε είχε αποφασιστεί να ενσωματωθεί το ΕΚΟΕΜΣ στην μηνιαία σύνταξη . Όπως έγραφε τότε αυτό σήμαινε ότι “θα ενσωματώνεται στη μηνιαία σύνταξη και θα φορολογείται κανονικά στο εισόδημα. Δηλαδή και θα ανεβάζει το ύψος του εισοδήματος και θα ανεβάζει κλίμακα και το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ θα μένει το μισό τελικά”.

Δυστυχώς δικαιώθηκε. Το ΕΚΟΕΜΣ μένει μισό.