ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Κυβέρνηση: - Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για το νέο τύπο Δελτίου Ταυτότητας



 

Με στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 λειτουργεί η νέα πλατφόρμα  id.gov.gr. Οι πολίτες μπορούν με τρόπο απλό και φιλικό να προγραμματίζουν ψηφιακά ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Αναλυτικά η διαδικασία για τον προγραμματισμό του ραντεβού:

  • Ο πολίτης επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να  εξυπηρετηθεί  με φυσική παρουσία. Τα στοιχεία του αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(ΕΜΕπ). Σε περίπτωση που δεν έχει επικαιροποιημένα τα στοιχεία του στο ΕΜΕπ, θα πρέπει είτε να τα ενημερώσει επιτόπου ή να τα συμπληρώσει κατά δήλωση.
  • Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος λαμβάνει  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) με τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση του ραντεβού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.
  • Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο μία (1) ώρα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού.
  • Σε διάφορα διαστήματα  πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την  περίπτωση απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τηλεφωνικώς τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου Ταυτότητας.

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: - Σήμερα η Ελλάδα είναι με ισχυρή οικονομία, μειωμένη ανεργία, θωρακισμένα σύνορα και ενισχυμένη Άμυνα.

 

,


Πριν από 50 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τα οραματικά θεμέλια της πλατιάς, βαθιά δημοκρατικής και φιλελεύθερης παράταξης. Γεννηθήκαμε τη χρονιά που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Μεγαλώσαμε και προοδεύσαμε μαζί της. Μαζί με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Και είμαστε όλες και όλοι υπερήφανοι, που μέσα από τις καίριες επιλογές μας, βρισκόμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Μέσα αλλά και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Παραμένουμε η παράταξη της εθνικής ευθύνης.  Με όραμα και πράξη, γιατί έχουμε μάθει να βλέπουμε πάντα μπροστά και μακριά. Και να δίνουμε λύσεις που οδηγούν βήμα-βήμα, σταθερά, με ασφάλεια, τους ανθρώπους και τον τόπο στον δρόμο της προόδου.

Αντέξαμε στον χρόνο, περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό οργανισμό,  γιατί κρατάμε ζωντανή την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Και την τιμούμε.

Ναι, είμαστε δεμένοι με τον καθημερινό άνθρωπο και την κοινωνία. Καταλαβαίνουμε την αγωνία, δυναμώνουμε την ελπίδα. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε μόχθο. Στις γειτονιές και σε κάθε χώρο εργασίας, αλλά και εκεί που η εκπαίδευση και η γνώση χτίζει προοπτική για τη νέα γενιά. Στην πόλη, το χωριό, το βουνό και το νησί.

Προσαρμοζόμαστε και ανανεωνόμαστε. Στρεφόμαστε στις ιδρυτικές μας αρχές, στις αξίες μας, όχι μόνο για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, αλλά και γιατί είναι αυτές που μας κάνουν τολμηρούς στην αλλαγή, στην εξέλιξη, όταν χρειάζεται, όσο χρειάζεται.

Κάθε φορά πετυχαίνουμε γιατί έχουμε μάθει να είμαστε ενωμένοι. Κυρίως στα δύσκολα. Έχουμε μάθει να κάνουμε σύνθεση τη διαφωνία, μέσα από τον ανοιχτό διάλογο. Πάντα όμως με επιχειρήματα.

Σήμερα, με την ηγεσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα είναι παράδειγμα ανάπτυξης στην Ευρώπη. Με ισχυρή οικονομία, μειωμένη ανεργία, ψηφιοποιημένο κράτος, θωρακισμένα σύνορα και ενισχυμένη Άμυνα.

Νεοδημοκράτισσες  και Νεοδημοκράτες, είστε η κινητήρια δύναμη, η καρδιά και τα πνευμόνια της Νέας Δημοκρατίας. Η άσβεστη φλόγα της δάδας της.

Σας καλώ να συνεχίσουμε όλες και όλοι μαζί τον αγώνα, για όλα όσα μοιραζόμαστε.  Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές, για την Ελλάδα που αγαπάμε και μας αξίζει!

Μαρία Συρεγγέλα
Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών
τηλ: 210 9444530-531
email:
 gram_pe@nd.gr

Υπουργός Εθνικής Οικονομίας: - Τιμούμε την εντολή των Ελλήνων πολιτών! - Αυτά που είπαμε, αυτά κάνουμε!

 






Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς παρουσίασαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό – Διαρθρωτικό Πρόγραμμα 2025-2028.

Το Μεσοπρόθεσμο αναμορφώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Είναι ένας μηχανισμός που ισχύει σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ προκειμένου να ελέγχονται τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος. Ο νέος μηχανισμός που συμφωνήθηκε το Δεκέμβριο του 2023 σταθερά επιδιώκει τον έλεγχο των ελλειμμάτων και του χρέους, εισάγοντας μια νέα μέθοδο, που είναι ο κανόνας του ορίου δαπανών: με βάση την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, τα χαρακτηριστικά και τις αντοχές κάθε οικονομίας ξεχωριστά, δίνεται η δυνατότητα συγκεκριμένου ποσοστού αύξησης των δαπανών ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον φαινόμενα κατάρρευσης οικονομιών όπως αυτά που ζήσαμε στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία. Ο κανόνας αυτός οδηγεί σε αντικυκλική πολιτική, καθώς παρέχει τη δυνατότητα διατήρησης του ετήσιου ρυθμού αύξησης των δαπανών τόσο σε περιόδους ανάκαμψης, όσο και σε περιόδους επιβράδυνσης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό – Διαρθρωτικό Πρόγραμμα 2025-2028, η κυβέρνηση πετυχαίνει να ανεβάσει την οικονομία πολλά σκαλιά παραπάνω έως το 2028. Και την ίδια στιγμή, να εκπληρώσει όλες τις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας το 2023. Τιμούμε την εντολή των Ελλήνων πολιτών. Αυτά που είπαμε, αυτά κάνουμε. Συνεχίζοντας σε ένα δρόμο σύνεσης, μπορούμε να συνδυάζουμε τη δημοσιονομική σοβαρότητα με την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των Ελλήνων».

Μπλακ Χιούμορ από τον Υπουργό Οικονομίας: - Εκπληρώνουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις!!! - Τα εισοδήματα αυξήθηκαν 7,7% καθαρά!!

 

Ο Υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις πιο πρόσφατες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews. «Ο στόχος για ανάπτυξη προσγειώνεται στο 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.

Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομίας γιατί είστε κάπως πιο συντηρητικοί στις προβλέψεις σας σε σχέση με τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας; εξήγησε: «Ο στόχος για ανάπτυξη προσγειώνεται στο 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025». Αυτή η προσέγγιση, όπως τόνισε, είναι αποτέλεσμα μίας σειράς παραγόντων που επηρεάζουν την οικονομία, καθώς και της ανάγκης να παραμείνει η κυβέρνηση ρεαλιστική στις προσδοκίες της.

Remaining Time 0:00
 

«Διότι αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, όχι μόνο για μας, αλλά για όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε, αναλύοντας τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ανάπτυξη 2,3% για την Ελλάδα στις νέες προβλέψεις. «Στο μοντέλο αυτό, το οποίο εφαρμόζεται για τις ανάγκες των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων για την Ελλάδα, έχει 1,8% μισή μονάδα διαφορά. Άρα ναι, θα πάμε καλύτερα από ό,τι λένε οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αλλά έτσι κι αλλιώς, ακόμα και τις προβλέψεις αυτές να πάρουμε κατά γράμμα, αυτό που θα έχει συμβεί είναι ότι η Ελλάδα μέχρι το 2028 θα έχει ανέβει πάρα πολλά σκαλιά παραπάνω σε σχέση με το 2024.»

Δημοσιονομικά περιθώρια και πρωτογενές πλεόνασμα

Ο Υπουργός απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος: «Από τη στιγμή που είναι πολύ καθορισμένα πλέον τα δημοσιονομικά περιθώρια κάθε χώρας με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υπερπλεόνασμα… Αν πάμε από εκεί και πάνω, πάμε πολύ καλύτερα.»

Εξήγησε ότι το υπερπλεόνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους και ότι για πρώτη φορά στην Ευρώπη θεσμοθετείται ότι αν υπάρχουν χρονιές που κάποια χώρα τα πάει άσχημα, τότε μπορεί να φτάνει τους στόχους των δαπανών. «Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό που βαφτίζουν οι οικονομολόγοι, αντικυκλική πολιτική. Δηλαδή, όταν πας άσχημα δεν τιμωρείσαι, όπως συνέβαινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τώρα, αλλά χρησιμοποιείς το απόθεμα άλλων χρόνων για να ισορροπήσει τα πράγματα.»

Προβλέψεις χρέους και στρατηγικές ανάπτυξης

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε μπορεί να πέσει το ποσοστό του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω από το αντίστοιχο της Ιταλίας, ο Υπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια και πριν από την κρίση, θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που δεν θα έχει το χειρότερο χρέος. Μάλιστα θα έχει η Ιταλία.»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να πέσει το χρέος κάτω από το 100% κάποια στιγμή μέσα στο 2032, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να πάει ταχύτερα από τις προβλέψεις και ότι «το χρέος μας, όπως και να το λογαριάσει κανείς, παραμένει το ίδιο και θα βελτιώνεται συνέχεια ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Είμαστε η χώρα με την ταχύτερη αποκλιμάκωση του χρέους ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.» και πρόσθεσε «Μάλιστα τώρα, καθώς έχει στείλει η Eurostat μια επιστολή στην ΕΛΣΤΑΤ ότι το χρέος αυτό θα πρέπει να απλωθεί, θα απλωθεί αν το δεχτεί η ΕΛΣΤΑΤ από το 2012 και μετά. Αλλά θα πρόκειται για το ίδιο χρέος. Και αυτοί οι οποίοι ανησυχούσαν για το χρέος του 2032, τώρα ανησυχούν για τον ακριβώς αντίθετο λόγο ότι δεν θα έχουμε αυτήν την άνοδο την ξαφνική το 2032, αλλά θα είναι απλωμένο σε χρόνο. Επαναλαμβάνω όμως, πρόκειται για το ίδιο χρέος».

Χρέος και προβλέψεις για την Εθνική Τράπεζα

Μετά τη δημόσια προσφορά για το 10% της Εθνικής Τράπεζας, υπάρχει ένα ποσοστό 8,3%-9%. «Τώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και εγώ είμαι υποχρεωμένος να είμαι πάρα πάρα πολύ προσεκτικός. Αυτό που έχει γίνει με την αποκρατικοποίηση των τραπεζών ήταν πάρα πολύ πετυχημένο, αν σκεφτούμε πού είχαν φτάσει οι τράπεζές μας την περασμένη δεκαετία», ανέφερε ο Υπουργός. «Αυτό είναι κέρδος όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για τους φορολογούμενους. Γιατί έτσι δεν θα ξαναχρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και φυσικά για τους καταθέτες. Πιστεύουμε στις προοπτικές της Εθνικής Τράπεζας, όπως και όλων των τραπεζών».

Ανάπτυξη μέσου και κατώτατου μισθού

Ο Υπουργός επανέλαβε τους στόχους του για τον μέσο και κατώτατο μισθό: «Ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή, κατώτατο μισθό 950 ευρώ το 2027, μέσο μισθό 1500 ευρώ. Είμαστε προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.»

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις του πληθωρισμού, τόνισε: «Ο πληθωρισμός είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Το βέβαιον είναι ότι μέχρι τώρα, παρά τον πληθωρισμό, η καθαρή αύξηση… στην Ελλάδα των εισοδημάτων είναι 7,7% η καθαρή.»

Προοπτικές και Δέσμευση για το Μέλλον

Τέλος ο Υπουργός έκλεισε την συνέντευξή του με μια υπόσχεση για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την οικονομία της χώρας και να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, αναμένοντας ότι «σε όλες τις πτυχές του μεσοπρόθεσμου παραμένει προσηλωμένο στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.»