ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Καλή Χρονιά Έλληνες- Καλή λευτεριά Ελλάδα μου (VIDEO)



Αποτέλεσμα εικόνας για καλη λευτερια ελλαδα και καλή χρονια 2017Αποτέλεσμα εικόνας για καλη λευτερια ελλαδα και καλή χρονια 2017


                                    Ευχόμαστε   Ολόψυχα

Ο ερχομός του νέου χρόνου, να είναι:
 . Η αρχή του τέλους, της ηττοπάθειας, της υποτέλειας και της κακομοιριάς, για όσους έχουν υποταχθεί, άνευ όρων, στους δυνάστες μας.
 . Η αρχή της απαλλαγής, από τους τους ανίκανους, τους επίορκους, τους απατεώνες πολιτικούς και συνεργάτες τους.
 . Η αρχή της άμεσης και παραδειγματικής τιμωρίας, όσων συνήργησαν στην κοινωνική, οικονομική, και Εθνική καταστροφή της Πατρίδας μας.

Καλή Χρονιά Έλληνες- Καλή λευτεριά Ελλάδα ΜΑΣ




Καλή Χρονιά Έλληνες- Καλή λευτεριά Ελλάδα μου - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=UWtWMf_p1us


Ο Θεός Χρήμα


Αποτέλεσμα εικόνας για ολα για το χρημα




Το χρήμα είναι ανθρώπινη κατασκευή.
Κατασκευάστηκε για να διευκολύνει τη ζωή μας.
Το πώς έγινε Αφέντης – Δυνάστης – Θεός του ανθρώπου, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για διδακτορική διατριβή και όχι μόνον!
Πρώτα όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποιους επείγοντες λογαριασμούς μαζί του.
● Το χρήμα είναι δυνατό γιατί είναι φορέας ανθρώπινης πίστης.
Δισεκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν, ότι με το χρήμα μπορούν να ζήσουν, να ευτυχίσουν, να δημιουργήσουν. Χωρίς αυτό παθαίνουν «μπλακ άουτ».
Αντίστροφα, αν συνέβαινε κάτι και μια μέρα όλοι οι άνθρωποι έχαναν την πίστη τους στο χρήμα και το πετούσαν σαν άχρηστο χαρτί, επιστρέφοντας σε άλλου είδους συναλλαγές, φανταστείτε πόσα «άαχ!» ανακούφισης θα ακούγονταν και πόσα «άαχ!» έκπληξης και  δυσαρέσκειας. Εγώ νομίζω ότι τα πρώτα θα είναι απείρως περισσότερα από τα δεύτερα!
Άραγε έχουμε χάσει κάθε άλλη πίστη και πέσαμε με τα μούτρα στο χρήμα; Είμαστε τότε άνθρωποι;
● Το χρήμα είναι μέτρο αξίας.
Μόνο που την αντιστοίχιση αγαθών – χρήματος, την έχουμε εμπιστευθεί στους αρχιερείς της απάτης.
Λοιπόν, οι πραγματικές αξίες περιέχουν τρία τουλάχιστον βασικά συστατικά: Κόπο – Χρόνο – Αγάπη.
Προσέξτε, με τι βουλιμία το «σύστημα» προσπαθεί να ροκανίσει τον κόπο σας (από την εργασία σας, αλλά και από τις ερασιτεχνικές και καλλιτεχνικές σας ανησυχίες), τον χρόνο σας (αύξηση χρόνου εργασίας, σπαστά ωράρια, νεκρός χρόνος…), πόσο έντεχνα σας αποσπά ότι αγαπάτε (Χωρίζει ζευγάρια κι αντρόγυνα με μέσο την ερωτική διαφθορά ή την οικονομική δυσπραγία. Παιδιά από τις οικογένειές τους αφού η αναζήτηση εργασίας οδηγεί σε μετανάστευση εσωτερική ή εξωτερική. Ανθρώπους που αγάπησαν με πάθος μια επιστήμη ή μια τέχνη, από την γη που τους γέννησε. Και αν πετύχει το πείραμα της Ελλάδας, χώρες από τους πολίτες της.).
Σαφώς ψεύτικο μέτρο. Προσέξτε τη δήλωση ότι το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκοσίμα θα κοστίσει τουλάχιστον 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή με 6,5 δισεκατομμύρια θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα είναι σαν να μην συνέβη τίποτε; Θ’ αναστηθούν οι νεκροί; Θ’ απαλλαγεί από τη ραδιενέργεια το περιβάλλον; Μάλλον οι αρχιερείς της απάτης υπολογίζουν ότι η συμπάθεια του κόσμου στην ατυχή Φουκοσίμα μπορεί να αποφέρει στις τσέπες τους κέρδη τουλάχιστον 6,5 δις… Ουαί υμίν!
● Το χρήμα βασίζεται στο χρέος.
Λέγεται ότι 1000 περίπου τρισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκονται στα χέρια περίπου 1600 χρηματιστηριακών οίκων, που θέλουν με κάθε τρόπο να τα ανταλλάξουν με εμπράγματες αξίες. Όπως γη, πηγές, τρόφιμα, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, κτίσματα, σχολεία, νοσοκομεία, μπακάλικα, νησιά, θάλασσα, και ότι άλλο σκεφτείτε. Σ’ ένα πλανήτη που παράγει 57 περίπου τρισεκατομμύρια το χρόνο, όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ανέφικτο αν δεν επιστρέψουμε στην δουλοκτησία. Εννοώ ότι αν οι άνθρωποι πειστούν ότι αυτά τα 1000 τρισεκατομμύρια έχουν δικαίωμα και δυνατότητα αγοράς – τοποθέτησης, τότε σύντομα δεν θα ανήκει στους πολλούς ούτε το δικαίωμα να υπάρχουν, αφού τα πάντα θα έχουν αγοραστεί από τους 1600 αυτούς χρηματιστηριακούς οίκους.
● Το χρήμα είναι ο υπαρκτός Δράκουλας.
 Μπαίνει ύπουλα σε κάθε σπίτι, σε κάθε τσέπη, ρουφά το αίμα και τις οικονομίες των αθώων και ενώ κάποιους τους εξαφανίζει, ένα μεγάλο μέρος τους κάνει βρικόλακες (όπως λέμε επιχειρηματίες), που ψάχνουν κι αυτοί ύστερα για αίμα και χρήμα, μα που όταν διαταχθούν από τον μεγάλο Δράκουλα (όπως λέμε Παγκόσμια Τάξη), τρέχουν να του τα προσφέρουν και τα δυο.
● Το χρήμα έχει δυο σημαντικές ιδιότητες.
Ο άνθρωπος που ηθελημένα ή άθελα τις παραχώρησε, έχει επιπέσει σε ύβρη. Δηλαδή όλοι μας.
Πρώτα του παραχώρησε την δυνατότητα να γεννά. Το κεφάλαιο γεννά κεφάλαιο. Κι αφού το κεφάλαιο θέλει κι αυτό να γεννήσει άλλο κεφάλαιο, κάποια στιγμή δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να θυσιάζονται για να γεννοβολά το χρήμα περισσότερο χρήμα.
Δεύτερη ιδιότητα, πιο αλαζονική από την πρώτη, είναι η αθανασία. Ούτε ο άνθρωπος την κατέχει. Φαίνεται ότι του δόθηκε αθανασία είδους, με την προϋπόθεση της αγάπης στον συνάνθρωπο και της πίστης στο δίκαιο και την αλήθεια. Κι αυτός ο ανόητος, έκανε αθάνατο το χρέος και το χρήμα. Υπάρχει και Νέμεσις!
Αν εξέδιδαν χρήμα και τίτλους με ημερομηνία λήξης; Αν το χρήμα το έπαιρνες μόνον από το κράτος με μηδέν επιτόκιο και την υποχρέωση επιστροφής του σε τακτό χρόνο;
● Το νέο χρήμα 
  Το νέο χρήμα που μας ετοιμάζουν μέσω καρτών ή μικροτσίπ θα έχει πιο σπουδαίες ιδιότητες. Ούτε ν’ ανασάνεις θα μπορείς χωρίς αυτό. Άντε τότε να πεις: «ξέρετε εγώ είμαι άλλου δόγματος».
● Χρήμα και ιδιοκτησία πάνε μαζί. Ο Προυντόν έλεγε: «Η ιδιοκτησία είναι κλοπή!».
  Οι νομικοί μας, (οι νομικοί όλου του κόσμου), έβγαλαν νόμους για ιδιοκτησία ύλης μέσα, πάνω και πέρα από τη Γη. Με ποιο νομικό έρεισμα; Έβγαλαν νόμους για ιδιοκτησία πνευματική. Για ψυχική ιδιοκτησία πότε θα μας ανακοινώσουν; Αφού η ιδιοκτησία είναι νομικό δικαίωμα και η απληστία των ζώντων δεν αφήνει τίποτε εκτός οριοθέτησης ιδιοκτησίας, στις επερχόμενες γενιές τι απομένει; Να έχουν δικαίωμα μόνο στο χρέος!!
Το σίγουρο είναι ότι αυτός που γεννιέται και ζει χωρίς δικαιώματα είναι σκλάβος. Το ποιος χαρίζει ιδιοκτησίες και δικαιώματα είναι καιρός να το ξανασυζητήσουμε σοβαρά. Αλλιώς τέρμα η Δημοκρατία.

● Το χρήμα χειραγωγεί
   Το χρήμα χειραγωγεί την κοινωνική οργάνωση και την γνώση:
   Έχει ανθρώπους του εγκατεστημένους παντού, ώστε την κατάλληλη στιγμή να εκτρέπουν και να διαλύουν κάθε αντίδραση. Ρουφιανιά και χρήμα είναι το ίδιο.
   Η γνώση είναι δύναμη. Δεν είναι δυνατό να αφεθεί ελεύθερη. Την χρειάζεται η εξουσία για να την χρησιμοποιεί όπως ο μάγος το μαγικό ραβδί του. Για τους ανίδεους βέβαια. Προσέξτε όμως! Εδώ είναι το κλειδί! Όσο πιο πλατειά διαδίδεται η γνώση, όσο πιο βαθιά γίνεται κατανοητή από τους πολλούς, τόσο πιο αδύναμο θα γίνεται το χρήμα.
● Το χρήμα είναι παιδί της εξουσίας.

  Οι συμπεριφορές που σου επιτρέπονται όταν το κατέχεις, είναι βία, υποκρισία, αδιαφορία. Αν προσπαθήσεις να συμπεριφερθείς ανθρώπινα, απλά θα το χάσεις. Γι’ αυτό το χρήμα περιχαρακώνει την επιστήμη και την τέχνη, αλλά και υποβιβάζει σκόπιμα το επίπεδο των πολλών ώστε να τους είναι απρόσιτες.
 Οικονομολόγοι:
 Μετά το τέλος της «κρίσης» θ’ αναρωτιέστε πιο είναι το αντικείμενο της επιστήμης σας.
  Όλοι θ’ αναρωτιόμαστε αν τα οικονομικά είναι επιστήμη.
  Αντικείμενο της οικονομίας είναι να φροντίζει να έχει η χώρα, σιτάρι, φρούτα, καύσιμα, εργασία για όλους, επάρκεια αγαθών και μέσων παραγωγής.
  Η οικονομία που μας έφερε στην κρίση, μοιάζει με τον υπηρέτη του Δράκουλα, που φρόντιζε να ξεγελά τα θύματα, ώστε να αποδέχονται την πρόσκληση στον πύργο του!
. Νομικοί:
  Μπορείτε να εξηγήσετε στους ανθρώπους γιατί ενώ διατείνεστε ότι νομοθετείτε το δίκαιο, καταλήγουν οι νόμοι σας εργαλεία παραγωγής και κίνησης χρήματος; Γιατί ο νόμος είναι τόσο μακριά από το δίκαιο;
   Γιατί σταυρώσατε το Χριστό;
   Γιατί δηλητηριάσατε το Σωκράτη;
   Γιατί κάψατε τον Τζιορντάνο Μπρούνο;
   Γιατί καταδικάσατε σε περιορισμό κατ’ οίκον τον Γαλιλαίο;
   Τις νεότερες εκτελέσεις αθώων που διατάξατε, μπορείτε να τις βρείτε και στις εφημερίδες.
   Γιατί νομοθετείτε υποδούλωση της Ελλάδας;
   Λοιπόν σε ένα μελλοντικό κόσμο, όπου ο κάθε άνθρωπος θα λειτουργεί με συνείδηση, θα είστε άχρηστοι, περιττοί κι επιζήμιοι.

. Επιχειρηματίες:
   Τα βαμπίρ του Δράκουλα!
   Λέει ο Δράκουλας: -Θέλω αφρικάνικο αίμα! Τρέχετε, αρπάζετε καραβιές αφρικάνων και τους πηγαίνετε στην Αμερική να δουλεύουν σκλάβοι στις φυτείες.
   Λέει ο Δράκουλας: -Θέλω Ασιατικό αίμα! Σκαρώνετε πόλεμο στο Βιετνάμ, στη Καμπότζη, από κοντά και το Αφγανιστάν, έχει λέει το 90% της παραγωγής του χασίς. Χάνεται τέτοια ευκαιρία;
   Βρωμίσατε τις θάλασσες με πετρέλαιο και χημικά, για να βγάλετε χρήμα.
  Κάψατε δάση για να τα κάνετε ξενοδοχεία, έχει χρήμα η υπόθεση.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι δικό σας κατασκεύασμα.
  Η τρύπα του όζοντος επίσης.
  Τώρα βαλθήκατε να ξεκάνετε την Ελλάδα.
  Γιατί; Γιατί έβαλε μπροστά στο πρόσωπό σας τον καθρέφτη. Και τρομάξατε!
  Ο Έλληνας δεν αντέδρασε ακόμη, γιατί του είναι δύσκολο να χωνέψει το: «Καλά αυτό το φίδι έτρεφα στον κόρφο μου τόσους αιώνες;». Αυτό δείχνει ότι ο Ελληνικός Λαός είναι στην πλειοψηφία του αγνός! 
«Μ.....ς» όπως σας αρέσει να μας λέτε εμάς τους πολλούς στις ιδιαίτερες συναντήσεις σας. Εσείς τι είστε; Θα σας θυμίσω μια γνωστή παροιμία: «Ο διάολος όταν δεν έχει δουλειά, .…................». Σας εύχομαι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε στους πολλούς να το γευτείτε!
Πολιτικοί:
 Δεν καταδέχομαι να μιλήσω για σας. Ο λόγος είναι κάτι που το νοθεύσατε, το σκοτώσατε. Σας αξίζει να ζήσετε μακριά του. Εκτός κι αν ζητήσετε δημόσια συγνώμη.
  Το χρήμα δεν είναι, δεν μπορεί να είναι θεός.
  Η λατρεία του είναι ύβρις.
  Η αντικατάσταση του χρήματος θεού, από ένα χρήμα υπηρέτη του   ανθρώπου, είναι παραπάνω από άμεσα επιβεβλημένη.
  Το να πτωχεύσει η χώρα μου σε χρήμα, με απόφαση του λαού της και όχι των ξένων, το θεωρώ τιμή, αφού αυτό το γεγονός αυτόματα θα αναδείκνυε τον πλούτο της σε όλα τα υπόλοιπα! Και κυρίως στο πιο πολύτιμο! Τον Άνθρωπο! Το συνειδητό «ΟΧΙ» στο θεό χρήμα θα είναι εκατομμύρια φορές πιο άξιο Ελλήνων, από το «ΟΧΙ» του 1940.
  Η πρόταση του Μαξ Κάϊζερ για έκδοση ασημένιας δραχμής, ταιριάζει και με το μύθο ότι το ασήμι σκοτώνει το Δράκουλα.
Γιώργος Χαραλαμπίδης
aienaristeyein.com


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Άγιο Όρος: Νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε νεογέννητο κοριτσάκι από την Άρτα








Του Ηλία Προύφα -Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ilproufas@gmail.com

Πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για , σωτήριες επεμβάσεις της  στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι με πίστη την επικαλούνται, βάζοντας την μπροστάρισα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.

Μετά την δημοσιοποίηση του θαύματος με το νεαρό Σκοπιανό, ο οποίος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο  βρήκε την μιλιά του, αρκετοί είναι αυτοί που επικοινωνούν μαζί μας, προκειμένου να αναφέρουν τις δικές τους θαυμαστές διηγήσεις για την σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη ζωή τους.
 
Εκατοντάδες πονεμένοι από τα ποικίλα βάσανα της ζωής συνάνθρωποί μας, προσπαθούν να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να λάβουν την ευλογία του σεβάσμιου και πολύ αγαπητού Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου. Το ίδιο συμβαίνει και με το Δοχειαρίτικο γυναικείο μετόχι της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου στο Σοχό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου ευλαβικώς προσέρχονται κυρίως γυναίκες προσκυνήτριες, οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Εκεί όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, βρέθηκε ο Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά αρκετοί πιστοί και να λάβουν την ευλογία του.
Η περίπτωση της Κατερίνας από την Άρτα
Μία από τις πολλές θαυμαστές περιπτώσεις όπως αρχικά αναφέραμε, που αφορούν την άμεση και σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου,έχει σχέση με μια νεαρή μητέρα από την Ήπειρο. Πρόκειται για την 37χρονη Κατερίνα η οποία διαμένει στην πόλη της Άρτας, μητέρα δύο μωρών παιδιών με τηλέφωνο επικοινωνίας το 6976580782.
 
Η νεαρή μητέρα με την οποία συνομιλήσαμε τηλεφωνικά για πρώτη φορά πριν από δύο ώρες, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και να δημοσιοποιηθεί το παρακάτω περιστατικό που βίωσε αυτή και η οικογένειά της πριν λίγες ημέρες.


»Γνώριζα για την Παναγία Γοργοϋπήκοο την οποία ευλαβούμαι. Στην Άρτα υπάρχει εικόνα της από την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου, την οποία προσκυνώ και ανάβω κεράκι στη χάρη της. Είχα 11 χρόνια να κάνω παιδί. Δεν απελπιζόμουν, έκανα την προσευχή μου και έλεγα Παναγία μου Γοργοϋπήκοε βοήθησέ με να μείνω έγκυος και εάν το παιδί είναι κορίτσι θα το ονομάσω Μαρία στη χάρη σου. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν και έμεινα έγκυος στο πρώτο παιδί που ήταν αγόρι και το ονόμασα Γιώργο στον πεθερό μου. Μετά από 19 μήνες και συγκεκριμένα πριν σαράντα ημέρες περίπου, ήρθε στον κόσμο σε μαιευτήριο της Θεσσαλονίκης το δεύτερό μας παιδί που ήταν κορίτσι. Χωρίς να ξεχάσω την υπόσχεσή μου στην Παναγία, άλλα ψάχνοντας να βρω ελαφρυντικά με τον εαυτό μου για να μην τηρήσω το τάμα, αποφάσισα αφού άκουσα και τη γνώμη μιας ηγουμένης να ονομάσω το παιδί Βασιλική στην πεθερά μου. Ενώ όλα κύλησαν ομαλά και φυσιολογικά στον τοκετό του πρώτου μου παιδιού, αυτό δεν συνέβη και με το δεύτερο. Ο τοκετός έγινε με καισαρική, το μωρό πήρε μικρόβιο, διασωληνώθηκε και ήταν έτοιμο να πεθάνει».
Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου.
»Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου, μέχρι και ντοπαμίνη της είχαν δώσει» μας συνέχισε την εξιστόρησή της με δάκρυα και συνέχισε. »Σε επικοινωνία που είχα με πνευματικούς μου αδελφούς, οι οποίοι μίλησαν με διάφορες μονές όπως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο και με τη Δοχειαρίου για να κάνουν προσευχή, μου είπαν να κάνω στη μικρή αεροβάπτισμα. Εκεί τα έχασα. Έκανα την προσευχή μου στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο και είπα Παναγία μου κάνε το κορίτσι μου καλά. Αμέσως πήγα στο κρεβάτι της μικρής και αφού δεν μπόρεσα να τη σηκώσω για το αεροβάπτισμα λόγω της διασωλήνωσης, τη σταύρωσα τρεις φορές λέγοντας τα λόγια βαπτίζετε η δούλη του Θεού Μαρία, εις το όνομα του πατρός και του υιού και του Αγίου Πνεύματος, τάζοντάς την και πάλι στην Παναγία. Από εκείνη τη στιγμή τα πάντα άλλαξαν. Το Σάββατο του Αγίου Στυλιανού ήμασταν στα κόκκινα και μετά από μία εβδομάδα, στο σπίτι μας στην Άρτα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή της. Το κορίτσι μου βρίσκεται στη ζωή χάρη στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο. Μέχρι και οι γιατροί μίλησαν για θαύμα».

Σε επικοινωνία με τον Καθηγούμενο Γρηγόριο, η 37χρονη Κατερίνα του ανέφερε, όπως μας είπε η ίδια, πως αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και στους Δοχειαρίτες Πατέρες για τις προσευχές τους. Ο Γέροντας Γρηγόριος από την πλευρά του, της είπε πως αυτό που δεν θα πρέπει να αμελήσει, είναι να βαπτίσει το παιδί Μαρία.
Τώρα στη σκέψη της Κατερίνας, είναι η μικρή Μαρία να βαπτιστεί από το χέρι του Γέροντα Γρηγορίου στο Δοχειαρίτικο Μετόχι του Σοχού Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα ο σύζυγός της να μεταβεί για προσκύνημα στο Δοχειάρι.
πηγή:http://www.vimaorthodoxias.gr/thavmata/agio-oros-neo-thavma-tis-panagias-gorgoipikoou-se-neogennito-koritsaki-apo-tin-arta/

Τίτλοι τέλους για την Ελλάδα (VIDEO)




54




Εάν δεν συνειδητοποιήσουν ούτε το 2017 οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον – ραδιοφωνική συνομιλία.
.«Όταν ένα ολόκληρο Έθνος συνειδητοποιεί ότι, ευρίσκεται αντιμέτωπο με το τεράστιο πρόβλημα της υπανάπτυξης στη γεωργία, στη βιομηχανική παραγωγή και στην επιστημονική εξέλιξη, κινδυνεύοντας να καταρρεύσει, ακολουθούν σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό του, σε εντυπωσιακό βαθμό» (C. Rogers).
.Άποψη
Η μεγαλύτερη μας ευχή για το 2017 είναι να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της – οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής. Επί πλέον ότι, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο να μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της στο διηνεκές αλλά, επίσης, πως απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – από πολλές διαφορετικές πλευρές.
Εάν λοιπόν το συνειδητοποιήσουν όλοι μαζί, τότε υπάρχει ελπίδα για το μέλλον – αφού, με βάση τον πρόλογο του κειμένου, ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται και κυριολεκτικά μεγαλουργεί. Εάν όχι, η κατάρρευση ολοκληρώνεται και το Έθνος διαλύεται ολοσχερώς, καταλήγοντας στα σκουπίδια της ιστορίας – λεηλατημένο, εξαθλιωμένο και ανίκανο να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις που το ωθούν στην εξαφάνιση του.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε σωστό να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις, πιστεύοντας πως η χώρα θα επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης, με ρυθμό 2,7% το 2017 – όταν επιβάλλονται νέοι φόροι ύψους σχεδόν 3 δις €, καθώς επίσης καινούργιες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταστραφεί εντελώς ο παραγωγικός της ιστός.
Πόσο μάλλον όταν στον προϋπολογισμό σχεδιάζεται μία ακόμη μείωση των δημοσίων δαπανών, η οποία προκαλεί διπλάσια πτώση του ΑΕΠ, σχετικά με τους φόρους – ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί.
Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν επίσης να ελπίζουν ότι, με νέες εκλογές, καθώς επίσης με μία καινούργια κυβέρνηση, θα λυθούν τα προβλήματα τους – αφού, εκτός του ότι θα πρόκειται για μία επανάληψη του πειράματος της διετίας 2012-2014, όπου ως γνωστόν θεωρείται ως ο ορισμός της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν, οι συνθήκες είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από τότε.
Ακόμη χειρότερα όταν το ευρύτερο περιβάλλον της πατρίδας μας, ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή και όχι μόνο η Ευρώπη, ευρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (ανάλυση), απειλούμενος από αλλεπάλληλα κραχ που θα τον βύθιζαν στο χάος – γεγονός που σημαίνει ότι, αρκεί μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά, με συνέπειες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν.
Περαιτέρω, αυτοί που θεωρούν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο (εμείς πιστεύουμε πως θα έχει ανάγκη από 5ο, 6ο κοκ., αφού δεν βλέπουμε πώς θα χρηματοδοτούταν από τις αγορές), πιθανότατα δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις διαθέσεις των δανειστών – με την έννοια πως αμφιβάλλουμε πάρα πολύ, σχετικά με το εάν θα είναι πρόθυμοι να μας δώσουν επί πλέον χρήματα, κυρίως επειδή δεν θα έχουν πια κανένα συμφέρον.
Αντίθετα, κάποια στιγμή θα τους συμφέρει (2018) η μετάβαση της χώρας μας στη δραχμήέτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους – δηλαδή, σε χαμηλού κόστους εργαζομένους της γερμανικής και λοιπής βιομηχανίας. Επίσης για να μπορούν να αγοράσουν όλα όσα «πάγια» θα έχουν απομείνει (ακίνητα, οικόπεδα, νησιά, επιχειρήσεις κλπ.), έναντι υποτιμημένων δραχμών – οπότε να επιστρέψει η Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, από την οποία όμως δεν θα έχουν πια κανένα απολύτως όφελος οι ιθαγενείς.
Βέβαια, όταν τελειώνει ένα δύσκολο έτος, όπως ήταν ασφαλώς το 2016, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να προβλέπει κανείς ένα πολύ χειρότερο επόμενο – ειδικά για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία έχει υποφέρει τα πάνδεινα τα τελευταία επτά χρόνια.
Εν τούτοις, θα ήταν ανεύθυνη η διασπορά ψευδών ελπίδων εκ μέρους μας, αφού έτσι δεν συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει οι Πολίτες – οπότε δεν ενεργοποιούνται και δεν ενώνονται μεταξύ τους, για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που τους απειλούν. 
Ακολουθεί η σημερινή συνομιλία του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο για θέματα της επικαιρότητας.


http://www.analyst.gr/2016/12/29/titloi-telous-gia-tin-ellada/

Συγκλονίζουν οι Εύζωνες, μέσα στην σφοδρή χιονόπτωση, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.










     Με το θερμόμετρο, να έχει αγγίξει τους 0 βαθμούς Κελσίου και τη χιονόπτωση να συνεχίζεται  έντονη, ο Εύζωνας, παραμένει απτόητος και ακίνητος στη θέση του, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στέλνοντας το μήνυμα στους 300 της Βουλής ότι, η αξία τους κρίνεται στα δύσκολα και όχι στα εύκολα.


img_1558



















 ο 





Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΥΕΘΑ:Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές και βρίσκονται σε πορεία εφαρμογής τους.



Φωτογραφία: EurokinissiΑπάντηση Δικαστικών του ΣτΕ για το κύρος του Δικαστηρίου


    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα ’’KRANOSGR’’ και στον δημοσιογράφο Ηλία Προύφα, αναφέρει τα παρακάτω:
    1 ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Υπουργέ, ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης για παραχώρηση συνέντευξης στοkranosgr. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, με την έντονη Τουρκική προκλητικότητα. Προκλητικότητα που δε μένει μόνο στην ακραία ρητορική Ερντογάν, Κιλιντσάρογλου και άλλων πολιτικών της γείτονος αλλά και στην καθημερινή πρακτική στο Αιγαίο. Δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις, συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου είναι το καθημερινό σκηνικό. Πως το σχολιάζετε;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1: Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο, ωστόσο κάθε φορά συνδέεται με τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας. Είναι γεγονός ότι αυτές οι προκλήσεις, ποιοτικά έχουν διαφοροποιηθεί, αποκτώντας έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα. Το ΥΠΕΘΑ και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την όλη δραστηριότητα και στέλνουν  τα κατάλληλα μηνύματα. Σε καιρό ειρήνης μπορεί τα πλαίσια δράσης να είναι ορισμένα αυστηρώς, ωστόσο τα μαθήματα δίνονται στην απέναντι πλευρά και είναι καταλυτικά. Για παράδειγμα, γνωρίζουν πολύ καλά οι Τούρκοι πιλότοι που παραβιάζουν  τον ελληνικό εναέριο χώρο ή παραβαίνουν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο ελληνικό FIR, σε ποιο περιβάλλον ασφάλειας κινούνται και ποια αντιμετώπιση θα είχαν αν δεν είμαστε σε κατάσταση ειρήνης. Το γνωρίζουν από τις αναχαιτίσεις. Οι δεσμεύσεις περιοχών από τις τουρκικές αρχές, το μόνο που κάνουν είναι να προσθέτουν μια ακόμα πρόκληση, που όμως ακυρώνεται στην πράξη. Δεσμεύσεις σε θαλάσσιο και εναέριο χώρο του Αιγαίου και πέρα από αυτό, που δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες, δεν υπάρχουν για εμάς και δεν τις αναγνωρίζουμε. Συνεπώς δεν παράγουν τα αποτελέσματα που επιδιώκουν αυτοί που τις ανακοινώνουν.
    2. ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο κοντά είμαστε κύριε Υπουργέ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σαν Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε σαν αποστολή να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για την προστασία της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Η αποστολή αυτή εκπληρώνεται στο μέγιστο βαθμό. Η ετοιμότητα μας αποτελεί τη βάση της αποτροπής που είναι η στρατηγική μας. Η αποτρεπτική μας δύναμη αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια περιοχή, όπως αυτή που μας περιβάλλει, που η αστάθεια έχει εγκατασταθεί για τα καλά. Απευχόμαστε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, όμως είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε επεξεργαστεί σενάρια για τα πάντα, ασκούμαστε πάνω σ’ αυτά.
    3. ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους απέναντι για τη στάση που ακολουθούν αλλά και στον Ελληνικό λαό που με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3: Εμείς δεν στέλνουμε μηνύματα, κάνουμε τη δουλειά μας. Προς τους γείτονές μας μόνιμα στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνεργασίας. Αυτό όμως το μήνυμα, γίνεται περισσότερο πιστευτό όσο λειτουργεί  η αποτρεπτική μας ισχύς. Δεν είναι μόνο θέμα επιλογών της κυβερνητικής ηγεσίας της γείτονος  χώρας, η οποία ακόμα κι αν έχει τις καλύτερες των προσθέσεων, τίποτα δεν αποκλείει ενέργειες κάποιων κέντρων που θέλουν να εντάξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη ζώνη της αστάθειας.   Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ασφαλής και μπορεί να ασχολείται με τα ειρηνικά του έργα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανησυχεί, όπως όλοι μας, για όσα συμβαίνουν στον εξωτερικό μας περίγυρο. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά την χρόνια οικονομική κρίση, αποτελεί νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, είναι ένας επιπλέον λόγος να αισθανόμαστε ασφαλείς χωρίς όμως να εφησυχάζουμε. Η χώρα μας είναι πυλώνας ασφάλειας και αυτό είναι κοινώς παραδεκτό.
    4. ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι πολλά τα θέματα για τα οποία πρέπει και θέλω να σας ρωτήσω. Πριν περάσουμε στα αμιγώς στρατιωτικά, θα ήθελα να αναφερθούμε σε ένα σημαντικό θέμα που ονομάζεται Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Ένα θέμα το οποίο αναλάβατε με τις Ένοπλες Δυνάμεις να το ’’τρέξετε’’ και πήγε καλά. Η κατάσταση όμως πάει και πάλι να ξεφύγει ειδικά στα νησιά. Τι θα γίνει τελικά με αυτό το θέμα. Πως βλέπετε να εξελίσσεται;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Η διαχείριση του προσφυγικού από τη χώρα μας έγινε και συνεχίζει να γίνεται κατά τρόπο υποδειγματικό για όλη την Ευρώπη. Κριτήριο της στάσης μας είναι ο ανθρωπισμός. Στη διάρκεια του 2015 και μέχρι τον Μάρτιο του 2016 πέρασαν από το ελληνικό έδαφος περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι και οι περισσότεροι μέσω θαλασσίων περασμάτων, ενώ είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που διασώθηκαν από ελληνικά μέσα. Σήμερα γύρω στους 60 χιλιάδες απ’ αυτούς είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου προς την Ευρώπη και τυγχάνουν μιας αξιοπρεπούς φιλοξενίας. 
    Το πρόβλημα εστιάζεται στα ακριτικά νησιά, όπου είναι εγκλωβισμένοι πάνω από 14 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν από την Τουρκία μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016. Οι άνθρωποι αυτοί τελούν κάτω ειδικές συνθήκες γιατί πρέπει να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου που υποβάλλουν και όσοι δικαιούνται να μπουν στη διαδικασία μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ κάποιοι από αυτούς να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία. Το τμήμα αυτό της συμφωνίας δεν τηρείται, στο βαθμό που απαιτείται, κυρίως από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Παρόλα αυτά η κατάσταση και στα νησιά, παρά τα μεγάλα προβλήματα, με δικές μας πρωτοβουλίες είναι διαχειρίσιμη και θα γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα.  
    Σε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχει χαρακτήρα εθνικής προσπάθειας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με το Λιμενικό και την Αστυνομία, έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που συνδυασμό με την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συνέβαλε καταλυτικά στην ελαχιστοποίηση των ροών.
    5. ΕΡΩΤΗΣΗ: Κινδυνεύουμε να μας ’’πνίξει’’ ο Ερντογάν με μετανάστες - πρόσφυγες όπως απειλεί και εάν ναι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της τραγικής κατάστασης γιατί θα πρόκειται περί τραγικής καταστάσεως όχι μόνο στα νησιά αλλά και στον Έβρο καθώς και στην υπόλοιπη επικράτεια;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: Δεν μου αρέσει η κινδυνολογία που ακούω επί τους θέματος. Τα πράγματα δεν είναι μονοσήμαντα. Η ηγεσία της Τουρκίας ξέρει πολύ καλά πόσο απέχει η εκτόξευση μιας απειλής από την υλοποίησή της. Κανένα πρόβλημά της δεν θα έλυνε αν χρησιμοποιούσε σαν ’’όπλο’’ τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είναι στο έδαφός της, αντίθετα θα μεγέθυνε αυτά που υπάρχουν και θα δημιουργούσε και νέα. Σε κάθε περίπτωση έχουμε και σχέδια και μέσα για τη διαχείριση των πάντων αλλά ας μη τερατολογούμε.
    6. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως ιστολόγιο καθαρά στρατιωτικών θεμάτων το kranosgr ετοίμασε μια σειρά ερωτήσεων με βάση τις απορίες και τους προβληματισμούς που διατυπώνουν στην επικοινωνία τους μαζί μας τα στελέχη των ΕΔ. Θα ήθελα να σταθούμε αναλυτικά σε αυτά και να τα δούμε ένα ένα ξεκινώντας με το μισθολόγιο - φτωχολόγιο που ακούγεται ότι θα γίνει. Τι να περιμένουν τα στελέχη κύριε Υπουργέ σχετικά με τους μισθούς τους. Θα γίνουν περικοπές ή όχι;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6: Είμαστε σαφείς και κατηγορηματικοί, όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, οποιουδήποτε βαθμού, δεν θα υποστούν καμία νέα μείωση στις αμοιβές τους. Αντίθετα προσπαθούμε να ενισχύουμε τις μη χρηματικές παροχές, όπως για παράδειγμα η παροχή στέγης, αλλά και να εξορθολογήσουμε το σύστημα μεταθέσεων, ώστε να μειωθούν τα κόστη, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αξιωματικών και υπαξιωματικών μέχρι να βγει οριστικά η χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. 
    7. ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα υπάρξει μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και αν ναι πότε το προσδιορίζεται;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 7: Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές και βρίσκονται σε πορεία εφαρμογής τους.
    8. ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποζημίωση παραμεθορίου. Θα υπάρξει μέριμνα για την καταβολή του επιδόματος όπως συμβαίνει και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημοσίου που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 8: Η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου αποτελεί δέσμευση που υλοποιείται. Ήδη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν πως καταβάλλονται πολύ περισσότεροι μήνες απ’ ότι προηγούμενα. Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται κατά καιρούς δεν αναιρούν αυτή τη δέσμευση.
    9. ΕΡΩΤΗΣΗ: Για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω χρειάζεται να υπάρξουν τα περιβόητα ισοδύναμα. Έχουν βρεθεί αυτά κύριε Υπουργέ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 9: Τα ισοδύναμα αφορούσαν το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Ήδη αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει.
    10. ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει το πρόβλημα των μεταθέσεων το οποίο το γνωρίζετε αρκετά καλά. Αποτελεί ίσως το πιο ’’καυτό’’ πρόβλημα των στρατιωτικών μαζί με το μισθολογικό. Πως σκέπτεστε να το αντιμετωπίσετε ως ένας άνθρωπος που ασχολείται με ειλικρίνεια με τη μέριμνα του προσωπικού, ως πολιτικός τους προϊστάμενος;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 10: Προωθούμε τον εξορθολογισμό του συστήματος μεταθέσεων των στελεχών, ώστε και οικονομικό όφελος να προκύψει, που θα το κατευθύνουμε στις ανάγκες του προσωπικού, αλλά και να εμπεδωθεί η αξιοκρατία. Αυτός ο εξορθολογισμός περιλαμβάνει περισσότερη διαφάνεια και λιγότερες μεταθέσεις αυξάνοντας την περίοδο παραμονής σε ένα τόπο. Θεωρώ πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το σύστημα μορίων ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τις οικογενειακές ανάγκες του στελέχους, όπως συνυπηρέτηση με την ή τον σύζυγο, σπουδές των παιδιών κλπ. Ένα μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί η μέριμνα του προσωπικού, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μιας συνολικής ανασυγκρότησης του όλου συστήματος με σκοπό πάντα την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και της παρεχόμενης στήριξης τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους εν αποστρατεία και στις οικογένειές τους.
    11. ΕΡΩΤΗΣΗ: Πριν λίγο καιρό ανανεώθηκε η θητεία σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με δεδομένο ότι αξιολογηθήκατε θετικά και συνεχίζετε στο ΥΠΕΘΑ, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε για τη μέριμνα του προσωπικού;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 11: Σαν πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λειτουργούμε συλλογικά στα ζητήματα χάραξης γενικής πολιτικής και από εκεί και πέρα είναι οι αρμοδιότητες, τόσο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμένου, όσου και εμού του ΑΝΥΕΘΑ, έχοντας πάντοτε μια άριστη συνεργασία με τους Αρχηγούς και τα τέσσερα Γενικά Επιτελεία. Εκτιμώ ότι η θετική αξιολόγηση στην οποία αναφέρεστε, αφορά στο σύνολο του κυβερνητικού έργου. Μην ξεχνάμε ότι κάτω από ειδικές οικονομικές συνθήκες, μοναδικές σε χώρα της Δύσης σε καιρό ειρήνης, προσπαθούμε να βάλουμε τη χώρα στις ράγες της ανάπτυξης και της κανονικότητας, χωρίς μνημόνια και χωρίς επιτροπεία. Ειδικά για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβουμε σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού, θέλω να σας πω ότι στο πλαίσιο των όσων σας προανέφερε στις προηγούμενες ερωτήσεις σας, επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να τα ανακοινώσουμε. Πάντως, τα βασικά είναι: αναδιοργάνωση, διακλαδικότητα, γενική παιδεία και στρατιωτική εκπαίδευση, μέριμνα.
    12. ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναδιοργάνωση στο χώρο των ΕΔ τελικά θα υπάρξει και εάν ναι αυτή θα επιτευχθεί με βάση πελατειακές απαιτήσεις ή πραγματικές ανάγκες;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 12: Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, ήδη έχει γίνει πολύ δουλειά από τα Επιτελεία και βρισκόμαστε σε φάση ωρίμανσης των παρεμβάσεων που θα γίνουν. Στόχος μας είναι η παραπέρα προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες συνθήκες, μέσα στα δεδομένα πλαίσια, με μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής τους ισχύος και με πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων. Τα οπλικά συστήματα που έχει πληρώσει με αίμα και ιδρώτα ο ελληνικός λαός, αλλά και κάποιοι έκαναν πάρτι γύρω από αυτά,  θέλουμε να είναι στο μέγιστο βαθμό επιχειρησιακά διαθέσιμα και αξιόμαχα. Πάνω σε αυτή τη βάση θα οριστούν και οι νέες ανάγκες για εξοπλισμούς με ορίζοντα δεκαετίας. Απαντώντας ειδικά στο ερώτημά σας αν η αναδιοργάνωση αυτή θα πατάει στις πελατειακές απαιτήσεις ή στις πραγματικές ανάγκες, σας λέω με έμφαση, πως τέτοιο ερώτημα για εμάς, δεν τίθεται καν. Εκτός όλων των άλλων, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναλώνουμε αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο, που λέγεται Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε μικροπολιτικές και κοντόφθαλμες σκοπιμότητες. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι αυτή τη θέση πρέπει να την έχει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Τα βασικά στοιχεία της αναδιοργάνωσης είναι: Συγκέντρωση ισχύος απέναντι στην απειλή, διακλαδικότητα στις επιχειρήσεις, τη λειτουργία και την εκπαίδευση, αναβάθμιση και πλήρης συντήρηση των οπλικών συστημάτων, ταχύτητα στην ανταπόκριση, πλήρης φρούρηση των συνόρων και των ενεργειακών κέντρων, παρουσία και ισχυρή συμμετοχή στις συμμαχίες και στα διεθνή κέντρα λήψης των αποφάσεων.
    13. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η θέση του Δημήτρη Βίτσα για τη στράτευση στα 18 καθώς και για το μοντέλο της στράτευσης γυναικών;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 13: Δεν έχει νόημα μια συζήτηση περί γενικής στράτευσης στα 18, γιατί δεν θα υπήρχε κανένα όφελος από μια τέτοια εξέλιξη. Το πολύ-πολύ να αύξανε τον αριθμό των στρατεύσιμων κατά λίγες χιλιάδες για ένα χρόνο και μετά όλα θα ήταν ίδια μαζί με τα προβλήματα παλιά και νέα. Οι αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν πολλαπλάσιες τόσο εντός στρατεύματος όσο και εκτός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχαναν χιλιάδες ειδικευμένους νέους, αλλά και θα αντιμετώπιζαν πολλαπλάσια προβλήματα ωριμότητας των στρατευσίμων. Πολύ σοβαρά θα ήταν και τα προβλήματα εκτός στρατεύματος, προβλήματα στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικότερα σε όσους νέους θέλουν να προσπαθήσουν και να δοκιμάσουν κάποια πράγματα σε επίπεδο απόκτησης εφοδίων για τη ζωή τους σε συνέχεια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα υπάρχει μια φιλοσοφία στο χρόνο στράτευσης συνδεδεμένη με την όλη κοινωνική ζωή που δεν θεωρώ ότι πρέπει ν’ αλλάξει. Το ίδιο και με τη στράτευση γυναικών. Δεν χρειαζόμαστε τέτοια πράγματα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεχής εκπαίδευση. Έχουμε ανθρώπους από τους καλύτερους που πρώτευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Στρατιωτικές Ακαδημίες και Σχολές παρουσιάζουν την υψηλότερη βαθμολογία εισαγωγής. Εδώ να επικεντρωθούμε.
    14. ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι στις βλέψεις σας ως Υπουργείο  Άμυνας μέσα στο 2017 να υπάρξουν προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 14: Ναι, αν και το ζήτημα των προσλήψεων νέων ΕΠ.ΟΠ. μπαίνει υπό το πρίσμα της συνολικής επανεξέτασης του θεσμού. Αυτό είναι κάτι που το εξετάζουν τα Γενικά Επιτελεία.
    15. ΕΡΩΤΗΣΗ: Στρατιωτικά νοσοκομεία ανοιχτά για όλους;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 15: Τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν μια συγκεκριμένη αποστολή που είναι η κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, με προσανατολισμό σε δυναμικές καταστάσεις υπό ειδικές συνθήκες. Βέβαια, τα στρατιωτικά νοσοκομεία αποτελούν μια ζωντανή δομή παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικό, στρατιωτικό, μονίμους, εφέδρους και απόστρατους, σε καιρό ειρήνης. Εντάσσονται στο σύστημα υγείας της χώρας και συμβάλλουν σε αυτό που αποκαλούμε κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Με δεδομένα όλα αυτά, τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι ανοιχτά στην κοινωνία στο πλαίσιο ενός καταμερισμού που υπάρχει ανάμεσα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και βέβαια λειτουργούν σε μόνιμη βάση 24 ώρες το 24ωρο. Ήδη έχουμε υιοθετήσει νησιά του Αιγαίου και εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετούν πολίτες (πχ Λάρισα). Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με τρόπο ώστε να εξυπηρετούμε περισσότερους χωρίς να διακινδυνεύουμε την ισορροπία λειτουργίας των νοσοκομείων.
    16. ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μικρό χρονικό διάστημα ξεκινούν οι ετήσιες κρίσεις στις ΕΔ. Με δεδομένο ότι πέρυσι δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές, τι να περιμένουμε φέτος και πόσο βαθιά θα μπει το ’’μαχαίρι’’ στην επετηρίδα των Ανωτάτων Αξιωματικών;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 16: Οι κρίσεις είναι μια εσωτερική διαδικασία των Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που ορίζουν τα πολιτικά όργανα και τα Επιτελεία. Ούτε «μαχαίρια» ούτε «αποκλεισμοί» παντός είδους υπάρχουν.
    17. ΕΡΩΤΗΣΗ: Κλείνοντας την πρώτη αυτή μας συνέντευξη και ενόψει των εορτών και του ερχομού του νέου έτους θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα προς τα στελέχη των ΕΔ και τις οικογένειές τους.


    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17: Ειρήνη, συγκέντρωση στους στόχους και τους σκοπούς της αποστολής μας, πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικής ευθύνης, λογική πως η προσωπική εξέλιξη είναι άμεσα συναρτημένη με την συλλογική και βέβαια προσωπικές και οικογενειακές επιτυχίες.